• 1404/02/24 - 08:31
  • - تعداد بازدید: 30
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی خبر داد:

خرید تضمینی ۱.۷ میلیون تن گندم در کشور

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی از خرید تضمینی ۱.۷ میلیون تن گندم از کشاورزان کشور تا به امروز 24 اردیبهشت 1404 خبر داد و اعلام کرد: این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷ درصد افزایش داشته است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی، مجید آنجفی در سفر به این استان و در جریان بازدید از مزارع الگویی مرکز تحقیقات دیم کشور در مراغه، آذربایجان ‌شرقی را یکی از استان‌های مهم کشور در حوزه تولیدات کشاورزی برشمرد و گفت: سالانه حدود ۵ میلیون تن محصول کشاورزی در این استان تولید می‌شود که ۶۰ درصد آن به بخش زراعت اختصاص دارد.

وی با اشاره به خرید تضمینی گندم در سال جاری افزود: تا امروز ۱.۷ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷ درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین با وجود بحران‌های ناترازی انرژی و خشکسالی بی‌سابقه، پیش‌بینی ما این است که در پایان فصل، حدود ۹ میلیون تن گندم به مراکز خرید تحویل شود و مجموع تولید گندم کشور به ۱۱ میلیون تن برسد.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی بر استفاده از فناوری‌های نوین و ارقام جدید برای جبران کاهش بارش‌ها تاکید و تصریح کرد: این اقدامات می‌تواند به پایداری تولید در شرایط سخت اقلیمی کمک کند.

وی به ضعف موجود در برداشت مکانیزه حبوبات در دیمزارها اشاره کرد و افزود: لازم است ادوات برداشت اصلاح شده و ماشین‌آلات جدیدی طراحی شود تا امکان برداشت مکانیزه در تناوب‌های زراعی دیم فراهم شود.

آنجفی تأمین امنیت غذایی را اولویت کشور دانست و خاطرنشان کرد: مزارع دیم نقش مهمی در این حوزه دارند و ما سرمایه‌گذاری لازم را برای توسعه آن‌ها انجام خواهیم داد.

وی در خصوص پرداخت مطالبات گندمکاران نیز گفت: سال گذشته دولت در شرایطی مستقر شد که بدهی سنگینی به گندمکاران وجود داشت، اما با دستور رئیس‌جمهور و پیگیری‌های وزیر جهاد کشاورزی، این بدهی‌ها در کوتاه‌ترین زمان پرداخت شد. امسال نیز با آغاز برداشت گندم در استان‌های جنوبی، پرداخت مطالبات کشاورزان به زودی آغاز خواهد شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تأکید کرد: پرداخت مطالبات گندمکاران به ترتیب تاریخ تحویل گندم به مراکز خرید انجام خواهد شد و امیدواریم سال بسیار خوبی برای کشاورزان در این زمینه رقم بخورد.

 

لزوم استفاده از ارقام جدید برای مقابله با چالش‌های بخش کشاورزی

 

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در جریان بازدید از مزارع و مرکز بوجاری و تولید بذور اصلاح‌ شده شهرستان هشترود نیز بر لزوم بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و ارقام جدید برای مقابله با چالش های بخش کشاورزی تأکید کرد.

وی با تأکید بر اهمیت رویکرد علمی در بخش کشاورزی، اظهار کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری به برنامه‌ریزی دقیق برای مقابله با شرایط موجود از جمله ناترازی انرژی و کمبود آب در کشور نیاز داریم و تمرکز ما بر استفاده از دانش روز و ارقام جدید بخصوص در دیمزارهاست.

آنجفی با بیان این که استفاده از ارقام جدید و دانش روز می‌تواند باعث افزایش عملکرد در واحد سطح شود، افزود: با این رویکرد، هم در بهبود رفاه و معیشت کشاورزان نقش‌آفرین خواهیم بود و هم در تأمین گندم مورد نیاز کشور موفق عمل می‌کنیم.

وی با اشاره به نتایج درخشان طرح جهش تولید در دیمزارها، استمرار اجرای این طرح را ضروری دانست و تصریح کرد: تلاش ما این است که یکنواختی در افزایش عملکرد را در همه مزارع یک منطقه ایجاد کنیم تا بهره‌وری کلی ارتقا یابد.

  • گروه خبری : اخبار روز,استان آذربایجان شرقی,اخبار تایپی
  • کد خبر : 199095
روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی   استان آذربایجان شرقی
خبرنگار

روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی

تصاویر